Notenbrood 

1 kop = 240 ml = een flinke koffiemok         

2 eetlepels fijngemalen lijnzaad      

3 eetlepels lauwwarm water        

350 g volkorenmeel         

100 g rietsuiker        

100 g rozijnen       

200 g gemengde ongezouten noten

1 1/2 theelepel bakpoeder        

1 1/2 kop melk 

Verwarm de oven voor op 190 graden. Mix het lijnzaad en water in een klein kommetje en laat even staan. Meet meel, suiker, rozijnen, noten en bakpoeder af en meng het in een grote kom. Doe het lijnzaad mengsel en de melk erbij en meng tot alles opgenomen is.Vet een cakevorm in met olie of margarine. Giet het beslag in de vorm en strijk eventueel glad met een spatel. Bak het brood 50 minuten in de oven. Laat het helemaal afkoelen en haal het dan uit de vorm. Dat word smullennnnnnnnnn

Spitskool met pinda’s  

1 middelgrote spitskool

1 ui

1 teen knoflook

500 gr gehakt

Gezouten pinda’s

Kerriepoeder 

Bak het gehakt rul en voeg de gesneden ui en geperste knoflook toe. Voeg de fijn gesneden spitskool handje voor handje toe aan het gehaktmengsel. Als de spitskool is geslonken naar wens de kerriepoeder (mag rijkelijk)  toevoegen. Op het einde de pinda’s erdoor scheppen. Serveren met aardappelpuree of krieltjes en een ei.  

Hartige pompoentaart  

Bladerdeeg of deeg voor hartige taart

500 gr popmpoen

1 ui

1 teen knoflook

1 winterpeen

1 eetlepel gemalen salie

Walnoten

Fetakaas 

8 eieren

Peper Zout

Creme fraiche  

Verwarm de oven voor op 180 graden Snij de ui en pers de knoflook. Fruit dit aan in een pan, zodra de ui glazig is de gesneden pompoen en wortel erbij voegen. Na 10 minuten de salie over het pompoenmengsel strooien. De warmtebron lager zetten en het pompenmengsel beetgaar stoven. Bekleed een vorm met het deeg en vul met het pompoenmengsel. Voeg nu de fetakaas en de walnoten naar smaak toe. Klop de 8 eieren met peper, zout en de creme fraiche en giet over de taart. Strooi na behoefte de geraspte kaas erover en bak te taart in ongeveer 45 minuten gaar.De taart moet goud bruin zijn.